keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kuumia lähteitä, turkinpippureita ja irtoripsiä

Viimeiset työpäivät ovat käsillä ja mikä olisikaan parempi tapa kuluttaa työaikaa kuin blogin kirjoittaminen? Tämän viikon ainoa pakollinen työkuvio on verovirastossa vierailu. En malta odottaa pääseväni hoitamaan veroasioita kiinaksi. Varmasti mutkatonta ja mukavaa!

Käväisimme muutama päivä sitten Wulaissa, pienessä kylässä Taipein eteläpuolella. Paikka on tunnettu kuumista lähteistä ja vesiputouksesta. Hotellihuoneessamme oli oma kylpyamme, johon kuumien lähteiden vesi tuli kätevästi hanasta. Vesi todellakin oli kuumaa, mutta onneksi sitä pystyi sekoittamaan kylmään veteen. Me yövyimme hotellissa, mutta huoneita on mahdollista vuokrata myös tuntitaksalla. Nuoret parit tulevatkin usein hotelleihin "lepäämään" muutamaksi tunniksi, koska muuta paikkaa kahdenkeskiseen seurusteluun ei ole. Meidän valitsemamme paikka oli kuitenkin oikein siisti ja mukava, ei siis varsinainen "love hotel".
Matkasimme gondolihissillä vesiputouksen yläjuoksulla olevaan vapaa-ajan keskukseen. Paikka on ilmeisesti rakennettu 1970-luvulla ja ainakaan huvipuistoa ei olla taidettu sen jälkeen kunnostaa. Suurin osa laitteista oli epäkunnossa ja päivän jännittävin hetki olikin dramaattisen liskotappelun seuraaminen.

Meitä jäi varsinkin harmittamaan tämän fitness-keinun toimimattomuus, sillä sitä kuvailtiin mm. sanoilla "full of exciting and refreshing" sekä "it could facilitate health and beauty care". Kuka ei haluaisi helpottaa kauneudenhoitoa jättiläiskeinun avulla?
Vesiputouksen alajuoksulla, joen varrella on kuumia lähteitä, joista kaikki voivat nauttia ilman maksua.
Lauantaina sain puhua suomea oikein kunnolla pitkästä aikaa kierrättäessäni kolmea suomalaisturistia ympäri Taipeita. Kiipesimme elefanttivuorelle ihailemaan maisemia, katsastimme kukkaismarkkinat, maistelimme Taiwanin erikoisuuksia iltatorilla ja päätimme illan pelaten biljardia. Päivä oli pitkä mutta erittäin mukava. Erityiskiitoksen ansaitsevat Jussin tuomat suomalainen siideri ja turkinpippurit, sekä Irinan ja Askon viihdyttävät matkakertomukset ja vinkit huhtikuun reissuamme koskien.
Sunnuntaina vuorossa olivat muutaman kaverin läksiäiset. Teemana oli taiwanilaisuus, joten pistin päälleni erittäin lyhyet farkkushortsit ja mustat sukkahousut, nappasin laukukseni panda-pehmolelun, sidoin hiukseni panda-pampulalla ja taistelin kaiken kukkuraksi silmiini irtoripset. Pituusero oikeisiin ripsiini oli aika huimaava, kuten kuvasta näkyy.
Edellämainituista asioista siis rakentuu stereotyyppisen taiwanilaistytön olemus. Panda-asusteet olisi tosin voinut korvata Hello Kitty-asusteilla.
Borek tyytyi luomaan taiwanilaisimagon glitter-lippiksellä. Hyvin toimi.
 
Läksiäisissä oli tietenkin tarjolla betelpähkinöitä.

1 kommentti:

  1. Hei, kävin vastavierailulla - hienoja paikkoja olet kuvannut :-D Odotan jo itse sitä, että pääsen itse laittelemaan omia kuvia näkyviin, vaikkei niitä kaikkiin täällä oleviin voikaan verrata... Ei Hollannissa ole korkeita vesiputouksia ;-)
    - Emäntä -

    VastaaPoista